Oferta
  • Wesele
  • Przyjęcie komunijne

Wesele

Danie 1

Rosół z makaronem

Naszą tradycją jest rosół gotowany z kaczek, indyka i wołowiny.

Ziemniaki z wody (kraszone skwarkami z cebulką zasmażaną i świeżym koprem)

Kluski śląskie

 

Mięsa:

devolay

kotlet schabowy tradycyjny

kotlet schabowy z ananasem

schab zawijany z chrzanem

brizol

kotlet z fileta z kurczaka z pieczarką i serem

udko z kaczki w sosie żurawinowym
pierś z kaczki w sosie żurawinowym

pulpeciki w sosie śmietanowym z pieczarkami

rolada z udka kurczaka


Dodatki:

bukiet surówek

biała kapusta,

czerwona kapusta,

surówka z marchewki,

kapusta zasmażana
marchewka gotowana

 

Danie 2

Deser lodowy z owocami i sosem malinowym

 

Danie 3

Kopytka włoskie (Gnocchi)

 

Mięsa:

golonki z warzywami

karczek z grilla

gołąbki

policzki w sosie myśliwskim

kotlet z fileta z kurczaka z pieczarką i serem


Dodatki:

buraczek zasmażany

ryż paraboliczny z filetem z kurczaka na słodko-kwaśno

 

Danie 4

Pieczony udziec wieprzowy

 

Dodatki:

Ziemniaczki zapiekane w mundurkach

Świeżonka

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z sałaty lodowej

Ogórki małosolne

Ogórki kiszone

Sosy

 

Danie 5

Frytki

Ryba smażona

Podudzie kurczaka faszerowane

Schab faszerowany

Żeberka w sosie BBQ

Warzywa gotowane – kalafior, brokuł

 

Danie 6

Czerwony barszcz podawany w czarkach

 

Dodatki:

Pierogi z mięsem z wody okraszone cebulka i skwarkami

Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane

Krokiety z pieczarkami

Paszteciki

Deser:

Pierogi z serem polewane sosem jogurtowym - na słodko

Poprawiny

Danie 1

Żur staropolski na cebuli zapiekanej z borowikami oraz dodatkami: jajkiem gotowanym, kiełbasą, boczkiem zasmażanym

Młode ziemniaki gotowane z omastą i koperkiem

Kluseczki bazyliowe

 

Mięsa:

devolay

kotlet schabowy

kotlet mielony z pieczarkami

kotlet z fileta z kurczaka z pieczarką i serem

uda kurczaka rolowane z farszem

polędwica z sosem pieczarkowym

 

Dodatki:

Krokiety ziemniaczane z pieczarką zasmażaną

Bukiet surówek

Kapusta zasmażana

Mizeria

 

Danie 2

Grill

 

Mięsa na grillu:

kiełbasa grillowa zapiekana

kaszanka z jabłkiem zapiekana

golonka

skrzydełko z kurczaka

filet z kurczaka

szaszłyki


Dodatki:

grillowane warzywa: papryka faszerowana, cukinia, bakłażan

hamburgery

sałatka grecka

surówka z kapusty pekińskiej

sosy

dipy

 

Danie 3

Flaki wołowe z nutą majeranku

 

 

Przyjęcie komunijne

Danie 1

Rosół z makaronem

Naszą tradycją jest rosół gotowany z kaczek, indyka i wołowiny.

Ziemniaki z wody (kraszone skwarkami z cebulką zasmażaną i świeżym koprem)

Ziemniaki zapiekane

 

Mięsa:

6 rodzajów mięs


Dodatki:

bukiet surówek

biała kapusta,

czerwona kapusta,

surówka z marchewki,

kapusta zasmażana
marchewka gotowana

 

Danie 2

Deser lodowy z owocami i sosem malinowym

 

Danie 3

Kluski śląskie w sosie myśliwskim

Kopytka włoskie (Gnocchi)

 

Mięsa:

karczek z grilla

żeberka w sosie BBQ

policzki w warzywach

golonka po bawarsku


Dodatki:

buraczek zasmażany

surówka z kapusty pekińskiej

 

Danie 4

Tort

 

 

Danie 5

Czerwony barszcz podawany w czarkach

 

Dodatki:

Pierogi z mięsem z wody okraszone cebulka i skwarkami

Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane

Krokiety z pieczarkami

Paszteciki

Deser:

Pierogi z serem polewane sosem jogurtowym - na słodko